Max Verstappen: Jammer, maar goed om op eerste startrij te staan

SI202205210290_hires_jpeg_24bit_rgb

Max Verstappen baalt van de motorproblemen tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje. De Nederlander verloor ineens zijn vermogen en kon daardoor geen snellere laatste ronde neerzetten. Charles Leclerc ging uiteindelijk ervandoor met pole position. Verstappen zegt niet te weten waar het probleem vandaan komt.

"Het is altijd lastig om te vertellen", begint Verstappen direct na afloop van de kwalificatie tegenover Naomi Schiff, als hem wordt gevraagd naar zijn motorprobleem. "Ik kon mijn laatste ronde niet maken, m'n DRS deed het niet en ik verloor power. Het is jammer, maar over het hele weekend gezien is het goed om op de eerste startrij te staan, maar natuurlijk was ik voor die laatste ronde gegaan."

Hoge verwachtingen voor race

Ondanks dat Verstappen pole is misgelopen, heeft de Red Bull-coureur nog steeds hoge verwachtingen voor de race. "De laatste paar races doen we het goed met de banden. Het zal tijdens deze race wel lastiger en warmer worden. Ook is het vrij lastig om hier in te halen, maar we zullen het zien. Hopelijk is onze auto weer wat vriendelijker voor de banden, maar dat is op dit moment moeilijk te zeggen", besluit Verstappen.

Lees ook: Ben jij de grootste GP-kenner van Nederland?

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Spanje VT1 en VT2

Lees ook: VT2 GP Spanje: Mercedes zit Leclerc op de hielen

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden