Hamilton: Meerdere coureurs hielden zich niet aan de regels

Lewis Hamilton Mercedes

Lewis Hamilton kijkt met gemengde gevoelens terug op het weekend dat hij tot op heden heeft in Spanje. De Mercedes gaat een stuk sneller en ze leken even mee te kunnen doen voor de pole. Toch is de zevenvoudig-wereldkampioen teleurgesteld na de kwalificatie.

Mercedes heeft de afgelopen jaren gedomineerd in de Formule 1. Begin 2022 bleek dat het team de nieuwe reglementen niet goed had ingevuld en ze niet vooraan mee konden doen. Dit weekend, tijdens de Grand Prix van Spanje, lijkt het Duitse team een enorme stap gemaakt te hebben. Beide coureurs zaten er dicht op tijdens de kwalificatie al wil dat nog niet zeggen dat je er tevreden mee bent.

Deltatijd

“Ik ben teleurgesteld met een resultaat want we hebben zeker stappen gemaakt.” Dat liet Hamilton weten tegenover Formula 1. De Brit vindt het niet eerlijk dat sommige coureurs zich niet aan de regels hebben gehouden. “Er is een regel die zegt dat we een bepaalde rondetijd moeten rijden tijdens een outlap. Wanneer je een langzamere outlap doet spaar je veel temperatuur en win je veel rondetijd. Niet iedereen heeft zich daaraan gehouden. Pérez was bijvoorbeeld acht seconden langzamer dan de delta, dat scheelt vijf graden bandentemperatuur waar hij de hele ronde profijt van heeft gehad.” Hamilton vindt het frustrerend aangezien hij zich wel aan de delta heeft gehouden. “Het is gewoon vervelend dat het een stuk beter gaat maar ik nog wel op dezelfde plaats sta.”

Lees ook: Leclerc pakt pole position voor Grand Prix van Spanje

Lees ook: Max Verstappen: Jammer, maar goed om op eerste startrij te staan

Lees ook: Charles Leclerc: We gaan voor een één-twee

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden