Haas zonder upgrades met twee auto’s in top tien

Kevin Magnussen Haas

Haas heeft de kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje als achtste en als tiende afgesloten. Het was de eerste keer sinds Brazilië 2019 dat beide auto’s van het team in Q3 kwamen. Voor Mick Schumacher was het überhaupt de eerste keer in het laatste deel van de kwalificatie.  

Dat Haas in 2022 enorme stappen heeft gemaakt na de afgelopen jaren is inmiddels geen verrassing meer. Voor het eerst sinds Brazilië 2019 stond het team weer met twee auto’s in het laatste deel van de kwalificatie. Uiteraard is Schumacher heel erg blij dat hij voor het eerst in zijn Formule 1-carriére in Q3 is gekomen. “Het zag er niet naar uit dat we de snelheid zouden hebben maar toch is het goed gegaan. Uiteraard ben ik het team heel dankbaar.” Schumacher moet een beetje lachen om het feit dat Haas één van de weinige teams is dat zonder upgrades naar Spanje kwam en dit resultaat behaalt.

Problemen met DRS

Ook teamgenoot Kevin Magnussen heeft alleen maar positieve woorden na afloop van de kwalificatie tegenover Formula 1. “Dit laat echt zien hoe goed de auto is. Andere teams brachten upgrades mee maar lijken niet veel gevonden te hebben. Wij kwamen zonder upgrades en hebben in de setup wat dingen gevonden. Daar ben ik natuurlijk erg blij mee. Toch had er nog wel meer ingezeten voor de Deen. “We hadden nog een wat problemen met de DRS. Wanneer het zo dicht bij elkaar zit had dat nog wel wat extra’s op kunnen leveren.” Kevin Magnussen kijkt erg uit naar de race en verwacht dat er goede punten gescoord kunnen worden.

Lees ook: Leclerc pakt pole position voor Grand Prix van Spanje

Lees ook: Max Verstappen: Jammer, maar goed om op eerste startrij te staan

Lees ook: Charles Leclerc: We gaan voor een één-twee

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden