Lando Norris: Nieuwe upgrades aan auto helpen ons zeker

Lando Norris in de McLaren zaterdag Spanje 2022

Lando Norris stond eigenlijk in Q3 maar werd teruggezet naar de elfde plaats na tracklimits in de kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje. Helaas moest hij de laatste ronde uitzitten maar hij is tevreden met de upgrades die McLaren naar Spanje heeft gebracht.

"We hebben goede stappen vooruit gedaan", zegt Norris tegen F1.com na afloop van de kwalificatie. "We zijn maar een seconde van pole position af wat nog steeds veel is, maar beter dan waar we eerst waren." Hij complimenteert het team voor hun werk en ook voor het feit dat er upgrades voor beide auto's meegenomen zijn. Wat betreft zijn positie op de baan denkt Norris dat het moeilijk zal zijn om in te halen. 

Geen Q3

Norris had met teamgenoot Daniel Ricciardo Q3 kunnen rijden als hij geen tracklimit aan zijn broek had gekregen aan het einde van de tweede kwalificatiesessie. Hij denkt dat hij hoogstens P8 had kunnen halen omdat Alfa Romeo wat sneller lijkt dan de McLaren. Hij denkt wel dat de upgrades hebben geholpen met het feit dat beide auto's Q3 konden bereiken. "Hopelijk helpt het ons in de race morgen en kunnen we daarmee makkelijker auto's inhalen. We gaan het zien", aldus Norris.

Lees ook: Gasly en Tsunoda: "Moeilijk weekend, meer kansen in race"

Lees ook: Haas zonder upgrades met twee auto’s in top tien

Lees ook: Hamilton: Meerdere coureurs hielden zich niet aan de regels

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen