Daniel Ricciardo blij met plaats in Q3: Dat was het doel

Daniel Ricciardo in de McLaren zaterdag 2022

Daniel Ricciardo reed als enige McLaren in Q3 voor de kwalificatie van de Grand Prix van Spanje en eindigde op plaats negen. De Australiër is tevreden en vooral vanwege het feit dat het voor de kwalificatie niet leek alsof de McLaren-auto de top tien zou kunnen halen.

"We hadden het hele weekend niet de juiste snelheid laten zien om mensen te laten geloven dat we in Q3 zouden komen", bekent Ricciardo na afloop van de race aan F1.com. Toch was dat volgens hem wel het uiteindelijke doel en hij is daarom blij om dat gehaald te hebben. Alsnog vondt hij het moeilijk om nog een paar tienden snelheid uit de auto te persen voor een betere ronde. Ook werkten de omstandigheden op de baan niet mee waardoor hij af en toe wel en geen grip had.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Daniel Ricciardo (@danielricciardo)

Hittegolf

Spanje ondergaat momenteel een hittegolf en dat is te merken op het circuit. Die hitte gaat ook invloed hebben op de bandenslijtage in de race. Ricciardo denkt dat de bandenstrategiën daarom veel invloed gaan hebben. Ook fysiek gaat het een uitdaging worden, maar daar kijkt de Australiër alleen maar naar uit. "De lucht in Miami was vochtiger dus nu zie ik er nog prima en droog uit", lacht de McLaren-coureur. "We gaan zien hoe dat is na 66 rondes morgen. Ik kijk ernaar uit en hopelijk zijn we competitief", aldus Ricciardo.

Lees ook: Gasly en Tsunoda: "Moeilijk weekend, meer kansen in race"

Lees ook: Haas zonder upgrades met twee auto’s in top tien

Lees ook: Hamilton: Meerdere coureurs hielden zich niet aan de regels

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden