Sergio Pérez: "VT1 missen was geen goed idee"

Sergio Perez in de garage kwalificatie Spanje 2022

Sergio Pérez eindigde als vijfde in de kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje. De Mexicaan liet in de vrije trainingen een goede snelheid zien maar toch zegt hij na afloop van de kwalificatie tegen F1.com dat hij zich niet goed voelde in de Red Bull-auto.

Pérez miste de eerste vrije training in Barcelona omdat hij plaats maakte voor Jüri Vips die de training als rookie mocht rijden. Dat heeft volgens Pérez veel gekost dan hij in eerste instantie had gedacht omdat de omstandigheden op de baan ervoor zorgen dat de banden maar één ronde goed meegaan. Het liefst had hij die tijd willen gebruiken om een beter gevoel te krijgen in zijn auto.

Minder vertrouwen

Doordat Pérez zich niet comfortabel voelde in de Red Bull denkt hij dat hij niet het maximale uit de auto heeft gehaald. Hij zegt wel dat de auto de juiste snelheid heeft en dat dat ook te zien is. "Ik hoop dat we morgen dezelfde snelheid hebben en dat we vanaf de eerste ronde al kunnen aanvallen. We gaan een lange race tegemoet met een hoge bandenslijtage dus alles kan gebeuren", aldus Pérez. 

Lees ook: Gasly en Tsunoda: "Moeilijk weekend, meer kansen in race"

Lees ook: Max Verstappen: Jammer, maar goed om op eerste startrij te staan

Lees ook: Lando Norris: Nieuwe upgrades aan auto helpen ons zeker

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden