Max Verstappen: Moeilijk begin, maar mooi einde

SI202205220440_hires_jpeg_24bit_rgb

Max Verstappen heeft een zeer enerverende Grand Prix van Spanje achter de rug. na een aantal onverwachte wendingen. Titelrivaal Charles Leclerc viel uit met zijn Ferrari door het verlies van vermogen. Daarnaast kende Verstappen problemen met het activeren van zijn DRS-systeem. 

Verstappen is direct na afloop van de race tegenover Pedro de la Rosa uitgelaten met zijn zege, zeker na de technische problemen die hij heeft gehad. “Mijn DRS werkte niet elke keer dus dat maakte het moeilijk”, legt hij na afloop van de race uit.

“Door de strategie lukte het ons om weer vooraan te komen en onze eigen race te rijden”, vervolgt Verstappen. “Een moeilijk begin, maar een mooi einde.” Hij is bovendien de nieuwe leider in de strijd om het wereldkampioenschap nadat Charles Leclerc halverwege uitviel.

Blij met Checo

Op een bepaald moment nam teamgenoot Sergio Pérez de leiding over van George Russell, die de eerste plaats bezet hield na de uitvalbeurt van Leclerc. Pérez kreeg uiteindelijk stalorders en moest zijn teamgenoot voorbij laten, dit gebeurde probleemloos. “Ik ben heel blij met de overwinning en heel blij met Checo, het is een geweldig resultaat voor het team”, zo besluit Verstappen.

Lees ook: Victor Martins haalt maximale score tijdens F3-race in Barcelona

Lees ook: Sergio Pérez: "VT1 missen was geen goed idee"

Lees ook: Daniel Ricciardo blij met plaats in Q3: Dat was het doel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden