Teleurstellend weekend voor Williams

albon latifi spanje race

Met een zestiende en achttiende plek heeft Williams beslist geen goed weekend achter de rug. Nicholas Latifi heeft nog zijn teamgenoot en de Haas van Magnussen achter zich weten te houden, maar Alexander Albon was de laatste op de baan. Voor het team is dit een weekend om snel te vergeten

Tijdens de kwalificatie zag het er al niet goed uit voor het team van Williams. Beide coureurs werden uitgeschakeld in Q1, mede dankzij de drukte op de baan. Tijdens de race van zondag hebben zij dit helaas niet goed weten te maken, want de coureurs zijn niet verder gekomen dan de achterkant van het veld. 

Zware omstandigheden

Latifi heeft het erg zwaar gehad tijdens de race. Het warme weer heeft een groot effect gehad op zowel de coureurs zelf, als de banden en de auto. Dat laat hij ook weten aan F1.com: "We wisten dat het een lange middag ging worden. Erg zwaar voor de banden, maar ook zwaar voor de coureurs. Ik ben blij met de manier waarop we met de banden om zijn gegaan en drie stops hebben gedaan. Met twee stops heb je hier aan het eind van de stint geen grip meer, dus ik ben blij dat we nu meer hebben kunnen aanvallen."

Pitstops in overvloed

Albon heeft vier pitstops gemaakt tijdens de Grand Prix van Spanje, maar als het aan hem lag waren het er nog meer geweest. "Als het kon, had ik zes of zeven stops gemaakt. Mijn banden waren al weg na één ronde. Letterlijk één ronde. Er was geen grip meer. We moeten kijken wat daar is gebeurd." 

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Spanje de race

Lees ook: George Russell: Alles aan gedaan om de Red Bulls achter mij te houden

Lees ook: Charles Leclerc: Elk punt is belangrijk

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden