Hero or Zero: Grand Prix van Spanje de race

door Zus Veldkamp
fernando_alonso

Coureurs die hun auto in de muur prakken, opvallende boordradio’s en teams die er verrassend snelle rondjes uitpersen; een raceweekend heeft over het algemeen flink wat in petto. Wie verbaast er en wie stelt er juist teleur? In de rubriek Hero or Zero zet Grand Prix Radio de sterkste en zwakste prestaties voor je op een rijtje. Met in deze aflevering de race voor de Grand Prix van Spanje, met onder andere overwinning voor Red Bull, drama bij Charles Leclerc en de inhaalrace van Alonso.

Hero

Red Bull

Red Bull doet het weer! Ze pakken voor de tweede keer dit seizoen de eerste en tweede positie met beide coureurs. De start van de race was voor Max Verstappen niet gemakkelijk. Eerst rijdt hij door een windvlaag de grindbak in en daarna doet zijn DRS het ook niet meer. Doordat Charles Leclerc uitviel kon Verstappen opschuiven. Sergio Pérez is vandaag de ideale tweede coureur. Hij liet Verstappen passeren en ging uiteindelijk nog naar binnen voor nieuwe banden om de snelste ronde te pakken. Een perfect weekend was het niet voor het team, maar deze overwinning is enorm belangrijk geweest voor het klassement. Verstappen is nu de nieuwe leider van het wereldkampioenschap. Het team staat ook nog eens eerste in het constructeursklassement.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Oracle Red Bull Racing (@redbullracing)

Fernando Alonso

Wat een race van Fernando Alonso. Door een nieuwe power unit moest de Spanjaard vanaf P20 starten. Hij heeft een inhaalrace gereden en is uiteindelijk in de punten geëindigd op P9. Het weekend was voor Alonso niet gemakkelijk, die tijdens de kwalificatie niet verder kwam dan Q1, maar dat heeft hij vandaag weer recht gezet. Zijn teamgenoot, Esteban Ocon, eindigde ook in de punten, namelijk op P7. Een dubbele puntenfinish voor het team dus. 

Zero

Charles Leclerc

Een dramatisch slot van het weekend voor Charles Leclerc. Het leek er op dat hij een grand slam zou pakken dit weekend. Hij reed comfortabel op de eerste plek totdat zijn auto geen snelheid en kracht meer had. Hij moest de auto stilzetten in de pitstraat van het team en zijn race was over. Zijn uitvalbeurt betekent dat hij nu tweede staat in het wereldkampioenschap en met Monaco in het vooruitzicht, waar Leclerc nog nooit heeft weten te finishen in Monaco, is dat geen goed teken. Er is dus veel werk aan de winkel voor hem, maar ook voor het team. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1)

Alexander Albon

Het rode haar van Alexander Albon heeft hem deze keer geen geluk gebracht. Albon kwam niet eens in de buurt van de punten met zijn P18 finish. Zijn teamgenoot, Nicholas Latifi, is voor het eerst zelfs boven hem geëindigd op P16. Hij moet even goed achter zijn oren gaan krabben, want van hem wordt wel meer verwacht. Zeker met Monaco moet het beter gaan, daar is namelijk geen plek om in te halen. Wellicht zijn er wel problemen met de auto of is er meer aan de hand. 

Haas

Wat een grote teleurstelling was het team van Haas deze race. Ze hadden de eerste dubbele punten finish kunnen behalen dit seizoen, maar door een touché tussen Kevin magnussen en Hamilton en een slechte strategie voor Mick Schumacher is dat niet gelukt. Na de touché wist Magnussen niet meer in de buurt te komen van de top tien. Op het einde van de race ging zelfs zijn harde band eraan, waardoor hij flink ingehaald werd en werd hij slechts zeventiende. Ook voor Schumacher ging het niet goed. Tijdens de kwalificatie wist hij voor de eerste keer in Q3 te komen en startte hij in de punten. Door een slechte strategie heeft hij niet zijn eerste punten kunnen scoren en is hij veertiende geworden. Er moet verbetering komen bij het team van Haas, die veel beter kunnen dan dit. 

Lees ook: Max Verstappen: Moeilijk begin, maar mooi einde

Lees ook: Sergio Pérez: Blij voor het team

Lees ook: Charles Leclerc: Elk punt is belangrijk

 

door Zus Veldkamp

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden