Sergio Pérez: Blij voor het team

SI202205220444_hires_jpeg_24bit_rgb

Sergio Pérez is als tweede over de streep gekomen tijdens de Grand Prix van Spanje. Nadat de Mexicaan teamgenoot Max Verstappen voorbij moest laten gaan op verzoek van het team, ging de Nederlander er met de overwinning vandoor. Daardoor is het al met al een zeer succesvolle dag voor het team van Red Bull Racing. Pérez zegt ondanks de teamorder blij te zijn voor het team.

Red Bull Racing scoorde in Spanje het maximale aantal punten. Een dubbelzege én de snelste ronde door Pérez. Met het uitvallen van Charles Leclerc en een vierde plaats voor Carlos Sainz pakte Red Bull de leiding in beide kampioenschappen over van Ferrari. Verstappen leidt nu met zes punten op Leclerc. Bij de constructeurs heeft Red Bull een voorsprong van maar liefst 26 punten.

Pérez wordt er na afloop van de race op gewezen dat hij de race had kunnen winnen en de Mexicaan is duidelijk teleurgesteld. Toch is er geen onvertogen woord van de Red Bull-coureur. "Ja, ik zat er dichtbij, maar uiteindelijk is het een geweldig teamresultaat en daar ben ik blij om", zegt hij tegenover Pedro de la Rosa.

Verhoudingen Verstappen en Pérez duidelijk

In de race zijn er meerdere momenten waarop Verstappen en Pérez achter elkaar zitten, maar daar gaat het team op verschillende manieren mee om. “We hadden verschillende bandenstrategieën. Ik liet Max in het begin voorbij en toen dacht ik dat ik er voorbij kon en geen cruciale seconden zou verliezen om mijn strategie te laten werken. Maar hoe dan ook, het is een goed teamresultaat", sluit hij af.

Lees ook: Victor Martins haalt maximale score tijdens F3-race in Barcelona

Lees ook: Sergio Pérez: "VT1 missen was geen goed idee"

Lees ook: Daniel Ricciardo blij met plaats in Q3: Dat was het doel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden