George Russell: Alles aan gedaan om de Red Bulls achter mij te houden

George Russell GP Spanje 2022

Na een bloedstollende Grand Prix van Spanje, lijkt het erop dat het team van Mercedes terug aan het komen is bij de top. George Russell kwam als derde over de finish in Barcelona en daarmee heeft de Brit belangrijke punten binnengesleept. 

De Grand Prix van Spanje was een gebeurtenisvolle race met veel pitstops, inhaalacties en problemen bij meerdere teams. Bij de start wist Russell direct één plek voor zich te winnen door Carlos Sainz in te halen en doordat Charles Leclerc uitviel heeft de Brit zelfs op de eerste positie gelegen. Gedurende de race vertoonde beide Red Bull-coureurs mooie gevechten met Russell waarbij de Brit zich niet snel gewonnen gaf. Uiteindelijk was het team van Red Bull Racing de Mercedes-coureur té slim af en moest hij genoegen nemen met de derde plek. 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@mercedesamgf1)

'Aan het einde was het overleven'

Russell is voornamelijk met de Red Bull-coureurs in gevecht geweest en hij heeft er alles aan gedaan om Max Verstappen en Sergio Pérez achter zich proberen te houden. "Toen ik de Red Bulls in mijn spiegels zag probeerde ik ze met alles wat ik had achter mij te houden. Het waren wel plezierige ronden", veronderstelde de Brit. Toch slaagde Russell er niet in om zijn eerste positie vast te houden. Met name de laatste ronde had Russell het zwaar omdat het team met problemen kampte. "Op het einde was het overleven, maar we wisten dat we een marge hadden." Na afloop van de race vertelde Russell dat hij trots is op zijn podiumplek. "Iedereen heeft heel erg hard gewerkt, dus deze is voor iedereen van het team en in de fabriek. We hebben het goed gedaan", aldus de Brit. 

Lees ook: Victor Martins haalt maximale score tijdens F3-race in Barcelona

Lees ook: Felipe Drugovich is oppermachtig tijdens feature race Formule 2

Lees ook: Ben jij de grootste GP-kenner van Nederland?

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen