Alfa Romeo met gemengde gevoelens naar huis

alfa romeo auto spanje

Het is een weekend met gemengde gevoelens voor Alfa Romeo. Valtteri Bottas heeft een zesde plek weten te behalen, terwijl Guanyu Zhou zijn auto heeft moeten parkeren in de pitstraat. Dit is de tweede keer op rij dat Zhou de race niet uit heeft kunnen rijden wegens problemen met de auto. 

Met een kwalificatie op de zevende en twaalfde plek heeft het team een hoop goed kunnen maken in het begin van de race. De uitvalbeurt van Zhou was een tegenvaller, maar Bottas heeft met een zesde plek nog serieuze punten binnengehaald. Zelf is hij aardig tevreden met zijn reslutaat: "Op sommige momenten hadden we een hele sterke pace. Met de strategie hebben we wel een risico genomen. De laatste stint was te lang, we hadden moeite aan het eind."

Gevecht met grote teams

Bottas is zelf erg blij dat hij de kans krijgt te vechten met teams als Ferrari en Mercedes. Dat laat zien dat zijn team vooraan in het middenveld te vinden is. "Het is fijn dat we soms met de grote teams kunnen vechten. Het lijkt erop dat we een gat trekken naar de auto's achter ons. We hebben goede progressie gemaakt en dat is dankzij de updates", vertelt hij tegenover F1.com

Finishen is belangrijk

Voor Zhou zag de race er iets anders uit. Met een vervroegd einde in de pitstraat gaat de coureur wederom met lege handen naar huis. Zelf weet hij nog niet precies wat er aan de hand is: "Ik weet niet wat er is gebeurd. Er is mij verteld dat ik de auto moest stoppen en koelen. Er is dus weer een probleem, maar het zal niet hetzelfde zijn als in Miami. Het is teleurstellend dat het twee races is gebeurd waar we in het middenveld aan het vechten waren voor punten." Zhou vindt het jammer dat hij geen punten heeft kunnen halen, maar hij vindt het vooral erg dat hij de race niet uit heeft kunnen rijden. Daar moet naar zijn idee verandering in komen: "We moeten zorgen dat alles goed werkt, zodat we in ieder geval kunnen finishen." 

Lees ook: Charles Leclerc: Elk punt is belangrijk

Lees ook: Sergio Pérez: Blij voor het team

Lees ook: Max Verstappen: Moeilijk begin, maar mooi einde

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen