Fernando Alonso: Dit is motorsport!

alonso spanje

Fernando Alonso heeft boven verwachting gepresteerd tijdens de Grand Prix van Spanje. De Spanjaard ging zijn thuisrace met sombere verwachtingen in, omdat hij als laatste moest starten door een motorwissel, maar is uiteindelijk in de punten geëindigd. 

Met een matige kwalificatie leek een motorwissel dit weekend geen gek idee. De behaalde zeventiende plek van de kwalificatie heeft gezorgd voor slechts drie plaatsen straf, in plaats van tien. Voor de Spanjaard leek de race daarom vooral een investering om de nieuwe motor te introduceren: "Door als laatste te starten met een nieuwe motor hebben we eigenlijk dit weekend opgeofferd."

Inhaalrace

Maar niets is minder waar voor Alonso, want vanaf de laatste startij heeft hij zijn bolide toch de punten in weten te rijden. Door te eindigen op de negende positie, heeft hij twee punten binnengehaald. Het volgende zegt hij tegen F1.com: "Eindelijk hebben we punten gehaald. We zijn soms als vijfde of zesde gestart zonder punten te halen. Nu starten we laatste in Barcelona, waar het moeilijk is om in te halen, en dan finishen we in de punten. Dit is motorsport!"

Alonso kan met een gerust hart terug kijken op het raceweekend in Spanje. Hij heeft ervan genoten, en is van mening dat het ook voor de fans een aangename race was: "Ik heb genoten. Het was een goede race. Veel bandenmanagement. Veel rijders die van de baan schoten. Veel actie in de eerste ronde. Het was een leuke race."

Lees ook: Yuki Tsunoda over P10: Zware race

Lees ook: Alfa Romeo met gemengde gevoelens naar huis

Lees ook: Kevin Magnussen: Na het incident was onze race voorbij

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen