Carlos Sainz: Het was een complete struggle

Carlos Sainz GP Spanje 2022

De Grand Prix van Spanje was een veelbewogen race en zo ook voor Ferrari-coureur Carlos Sainz. Ondanks een slechte start en een spin waarmee hij in de grindbak belandde, wist de Spanjaard zich behoorlijk te herpakken. Sainz sleepte twaalf punten binnen door als vierde over de finish te komen.

Sainz begon de race op het circuit in Barcelona met een slechte start waardoor hij direct twee plekken verloor. Een paar rondes later raakte hij de controle over de auto even kwijt en hij kwam al spinnend in de grindbak terecht. De Spanjaard kon doorrijden, maar door de spin had hij wel schade opgelopen aan de vloer. "Het was geen geweldige race. Het was een complete struggle", vertelde Sainz aan F1.com. "Ik had moeite met het vinden van balans en na de spin kwam de auto downforce te kort." Volgens de Spanjaard veroorzaakte de wind de spin. "Aan het begin van die bocht was er veel wind in de rug en de auto's zijn daar erg gevoelig voor. Met name aan het begin van de race was er wind en waarschijnlijk had Max (red. Verstappen) hetzelfde probleem."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari)

 

'Niet tevreden'

Sainz ging de race van start met het gevoel te kunnen strijden voor een overwinning of in ieder geval een podiumplek, maar helaas was dit niet het geval. De Spanjaard is niet tevreden over het behaalde resultaat en hij is nog minder tevreden over de balans en het gevoel in de auto. "We proberen oplossingen te vinden en ik ben er zeker van dat wij er wel komen", aldus Sainz. 

Lees ook: Pierre Gasly over teleurstellend resultaat: Alles geprobeerd

Lees ook: Fernando Alonso: Dit is motorsport!

Lees ook: Yuki Tsunoda over P10: Zware race

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden