Christian Horner verdedigt teamorders: Hadden andere strategieën

Christian Horner aan de pitmuur kwalificatie GP Saoedi-Arabië 2022

Red Bull-teambaas Christian Horner verdedigt de teamorders, die zijn team zondag uitvaardigde aan Sergio Perez. Volgens de Brit had het geen zin dat Perez en Verstappen met elkaar zouden vechten aangezien ze op andere strategieën zaten.

Sergio Perez was, ondanks zijn tweede plaats, niet heel erg blij. Hij moest in het begin van de race plaatsmaken voor Verstappen, maar toen de Mexicaan sneller was dan de wereldkampioen hoopte Perez dat hij Verstappen kon inhalen, maar dat mocht niet. Even later mocht Perez Verstappen niet ophouden en maakte hij opnieuw plaats. Perez noemde dat op de boordradio oneerlijk, maar volgens Christian Horner had het geen zin dat Perez en Verstappen vrij mochten vechten.

Emoties

"Het probleem is altijd dat de coureur het grotere plaatje niet ziet. Zij reageren op basis van onderbuikgevoelens. We lieten ze niet vrij vechten omdat ze op andere strategieën zaten en het verschil tussen de strategieën groot was", tekende de Red Bull-teambaas op aan Motorsport.com.

Christian Horner derde testdag Barcelona 2022

Oneerlijk

Door Verstappens snelheid na zijn tweede pitstop, zou het volgens Horner onlogisch zijn om zijn coureurs vrij te laten vechten. "Hij was iets van twee seconden per ronde sneller. Met het oog op de watertemperatuur, olietemperatuur, banden en een haperende DRS zou het oneerlijk zijn om ze te laten vechten", besluit Horner.

Lees ook: Apple update! Alles over de nieuwe software voor de Grand Prix Radio app met sliderfunctie!

Lees ook: Niet fitte Lando Norris: Spanje was mijn zwaarste race ooit

Lees ook: Mick Schumacher: Erg jammer om buiten de punten te finishen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden