Niet fitte Lando Norris: Spanje was mijn zwaarste race ooit

23 mei 2022 door Patrick Wuite
Lando Norris 2022

Het was een zwaar weekend voor Lando Norris. De jonge Brit voelde zich niet lekker, maar deed wel 'gewoon' mee aan de race en werd zelfs achtste. De McLaren-coureur spreekt dan ook over de zwaarste race uit zijn loopbaan.

Het was overleven geblazen voor Lando Norris in Spanje. De Brit had veel last van zijn amandelen en hooikoorts. Toch gaf de McLaren-dokter hem toestemming om van start te gaan op zondag. En ondanks dat het ontzettend zwaar was, eindigde Norris wel op P8 in de punten.

Zwaarste race ooit 

"Het was zwaar vandaag", vat hij zijn dag samen. "Ik voelde me voor de race al niet lekker, maar door de hoge temperaturen was het één van de zwaarste races ooit voor mij. Vrijwel al mijn energie lag in het herstellen en dus sloeg ik debriefs over en konden we niet het maximale uit het weekend halen. Met dat in het achterhoofd ben ik ontzettend blij met deze punten", vertelt Norris.

Lando Norris in de McLaren zaterdag Spanje 2022

Trotse teambaas

De teambaas van McLaren, Andreas Seidl, is dan ook ontzettend trots op zijn pupil. "Hij heeft gevochten als een leeuw. We kunnen hem niet genoeg bedanken voor deze punten. Nu is het zaak dat hij zijn rust pakt en herstelt voor Monaco", tekende de Duitser op aan The Race.

Lees ook: Fernando Alonso: Dit is motorsport!

Lees ook: Daniel Ricciardo: We misten snelheid

Lees ook: Geen punten voor Aston Martin in Spanje

23 mei 2022 door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen