Daniel Ricciardo: We misten snelheid

3639737

Het was een moeilijke race voor Daniel Ricciardo. De Australiër begon de race in de toptien, maar kwam vanaf de start snelheid tekort. Maar een probleem had de McLaren-coureur niet. "Je zou hopen dat we probleem hadden met de auto, dat zou dat nog iets verklaren", aldus Ricciardo tegenover F1.com.

Ricciardo ving de race vanaf plek negen aan, maar bleef na 66 rondes races puntloos. Hij voelde al vanaf het begin aan dat de snelheid er niet was, mogelijk door te hoge bandentemperaturen. De McLaren-coureur heeft maar liefst drie pitstops gemaakt, maar de snelheid bleef uit. "Ik heb vier sets banden gebruikt en ik was langzaam op alle sets", zegt de Australiër. Ook miste hij naar eigen zeggen over het geheel wat grip.

Geen probleem met auto

McLaren had een pakket aan updates meegenomen naar de Grand Prix van Spanje, maar het was duidelijk dat andere teams het beter voor elkaar hadden. "Het voelde alsof ik soms een seconde langzamer was, ik zag de auto's zo bij me weg rijden", zegt Ricciardo. Volgens de 32-jarige coureur was er niets mis met de auto, wat de situatie zelfs nog zorgelijker maakt. "Het was een trieste race en we gaan dit zeker bespreken in de debriefing."

 

Belangrijke punten

Teamgenoot Lando Norris startte de race vanaf plaats elf. De jonge Brit voelde zich voorafgaand aan de race niet topfit, maar werd wel achtste en bracht daarmee belangrijke punten binnen voor McLaren. 

Lees ook: Pierre Gasly over teleurstellend resultaat: Alles geprobeerd

Lees ook: Alfa Romeo met gemengde gevoelens naar huis

Lees ook: Max Verstappen: Moeilijk begin, maar mooi einde

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen