Jeroen Bleekemolen blikt vooruit op Grand Prix van Monaco

Charles Leclerc op de baan in Monaco 2021

De Grand Prix van Monaco staat voor de deur en daarom blikt Jeroen Bleekemolen voor Grand Prix Radio vooruit op de iconische race. Bleekemolen verwacht dat de strijd om de overwinning weer tussen Red Bull en Ferrari gaat. Ook is er extra aandacht gevestigd op Charles Leclerc die zijn thuisrace rijdt.

Leclerc heeft vooralsnog geen geluk gehad in zijn thuisraces. Vorig jaar crashte hij zijn auto in de kwalificatie terwijl hij alsnog pole position pakte. Helaas viel de Monegask alsnog uit in de ronde naar de grid toe met teveel schade aan de auto. Ook twee weken geleden had hij pech toen hij door de remmen trapte van de oude wagen van Niki Lauda en daarmee weer in de muur belandde. Leclerc heeft dus volgens Bleekemolen heel wat goed te maken in zijn thuisland en is gebrand om de race te winnen.

Kwalifcatie

Net als elk jaar is de kwalificatie voor de race het belangrijkste onderdeel. Monaco is een stratencircuit met een smalle baan waardoor inhalen lastig gaat. Zelfs met DRS. De coureur die dus pole position pakt tijdens de kwalificatie heeft het goed voor elkaar volgens Bleekemolen. De coureurs zullen zich daarom vooral focussen op een hoge kwalificatiepositie om punten te halen in de race. Bleekemolen verwacht dat de snelheid van de Ferrari in de kwalificatie goed tot zijn recht komt. Maar hij denkt wel dat de Red Bull in de race sterker is. Daarom wordt het volgens hem zaak dat Red Bull een goede kwalificatie neerzet om in de race een grotere kans te maken op de overwinning.

Verstappen, Sainz, Norris op het podium in Monaco 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Gonzalo Fuentes/Getty Images)

Tweede coureurs

Ook de rijders naast Charles Leclerc en Max Verstappen zijn gebrand op een goede race. Carlos Sainz had meer ongeluk tijdens zijn thuisrace in Spanje en wil volgens Bleekemolen terugslaan in Monaco. In tegenstelling tot zijn teamgenoot belandde Sainz vorig jaar wel op het podium naast Verstappen. Sergio Pérez wil volgens Bleekemolen nu ook voor de overwinning gaan. Zeker nadat hij de overwinning moest laten gaan in Spanje na teamorders. 

Kortom, de racefans gaan volgens Bleekemolen kijken naar de volgende aflevering in de strijd voor het kampioenschap. Met Verstappen en Leclerc als duidelijke favorieten en teamgenoten Sainz en Pérez die willen terugslaan."Ik kan niet wachten", aldus Bleekemolen.

De gehele preview is te horen bij Grand Prix Radio.

Lees ook: Zak Brown niet blij met prestaties Daniel Ricciardo

Lees ook: Oorzaak uitvalbeurt Charles Leclerc bekend

Lees ook: Ryan Blaney wint NASCAR All-Star Race

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden