Esteban Ocon wil meer updates zien bij Alpine

gp spanje alpine

Esteban Ocon lijkt tevreden met zijn team, maar wil sneller ontwikkelingen zien aan de auto. Vooral in verhouding tot andere teams, vindt Ocon dat Alpine niet snel genoeg doorontwikkelt. Hij is vooral bang voor de updates van de rest van het middenveld.

De kwalificatie in Spanje was een teleurstellende sessie voor beide Alpine-coureurs. Fernando Alonso strandde al in Q1, maar Ocon deed dit met een uitschakeling in Q2 niet veel beter. In de race hebben ze dit met een dubbele puntenfinish aardig goed weten te maken. Het team heeft Spanje met acht punten verlaten. 

Concurrentie niet bij te houden

Over de Grand Prix van Spanje zegt de Fransman het volgende: "Ik ben heel tevreden met het resultaat. Ik denk dat het met onze startposities onverwacht was dat we met beide auto’s punten scoorden, maar het ritme in de eerste stint was fantastisch." Toch waren een aantal coureurs beduidend sneller dan de Alpine, volgens Ocon is dat nog een aandachtspuntje. Hij kon Valtteri Bottas niet bijhouden en ook Lando Norris kwam van ver om hem in te halen: "De zevende plek is goed, maar het is niet waar we willen staan. We moeten harder pushen om de Alfa’s en de anderen voor ons bij te houden. We denken dat er na dit weekend veel te bespreken valt." 

Ontwikkelingen moeten nóg sneller

Ocon is blij met de ontwikkelingen die het team met zich meebrengt, maar ziet tegelijkertijd ook dat de updates sneller moeten komen om de concurrentie bij te houden. "Ik ben vol vertrouwen dat we de goede kant opgaan met upgrades die we op de auto zetten, het lijkt te werken. We weten dat andere teams ook progressie boeken en dat is waar we naar moeten blijven kijken. We moeten absoluut meer dingen meenemen", zo vertelt hij tegen Motorsport.com. Vrijdag gaat het raceweekend in Monaco van start; een circuit waar de kwalificatie cruciaal is. We gaan zien of het team dan beter kan presenteren tijdens deze sessie. 

Lees ook: Toto Wolff: Monaco wordt lastigste race van het jaar

Lees ook: Max Verstappen: Grand Prix van Monaco in 2021 was enorme opluchting

Lees ook: Sainz en Leclerc lenen stem aan Buzz Lightyear film

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden