Max Verstappen: Grand Prix van Monaco in 2021 was enorme opluchting

door Tim Koenders
Max Verstappen GP monaco 2021

Max Verstappen heeft de overwinning in Monaco die hij in 2021 pakte ervaren als een enorme opluchting. Aankomend weekend komt de Formule 1 wederom op het smalle stratencircuit in actie.

De Grand Prix van Monaco is één van de meest legendarische races, maar niet elke coureur vindt het rijden in Monaco even leuk. In de eerste jaren van Verstappen in de Formule 1 lukte het niet altijd op het smalle circuit. De eerste race in Monaco eindigde met een harde crash voor de Nederlander. In de jaren erna was hij vaak één van de favorieten voorafgaand aan het weekend, maar vergaloppeerde hij zich een aantal keer in het zwembad-gedeelte. Vorig jaar wist hij de race voor het eerst in zijn carrière te winnen en dus Verstappen reist met een goed gevoel af naar het stratencircuit.

Max Verstappen GP Monaco 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Sebastian Nogier - Pool / Getty Images)

Leiding in kampioenschap

Vooruitblikkend op het weekend zegt Verstappen dat het weekend in Monaco altijd anders is dan de andere weekenden. “Monaco is altijd hectisch. We rijden de hele tijd op de limiet. Het is echt een te gekke baan met een Formule 1 auto.” Dat liet de Nederlander weten tegenover Verstappen.com. “Toen ik vorig jaar over de streep kwam voelde dat echt als een enorme opluchting.” Vorig jaar pakte Verstappen in Monaco voor het eerst de leiding in het kampioenschap. Dit jaar gaat Red Bull zowel bij de coureurs als bij de constructeurs aan de leiding voorafgaand aan de Grand Prix van Monaco. “Checo en ik werken heel goed samen. Natuurlijk is het goed dat we beide kampioenschappen leiden maar er is nog een hele lange weg te gaan.”

Lees ook: Jeroen Bleekemolen blikt vooruit op de Grand Prix van Monaco

Lees ook: Zak Brown niet tevreden met prestaties Daniel Ricciardo

Lees ook: F1 tijdschema Grand Prix van Monaco

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden