Carlos Sainz nog steeds moeite met F1-75

gp spanje carlos sainz

Carlos Sainz heeft nog steeds moeite om de Ferrari-bolide van dit seizoen, de F1-75, onder de knie te krijgen. Dat is ook te zien in zijn resultaten van afgelopen races. In de races is het verschil tussen hem en teamgenoot Charles Leclerc groter dan hij zelf had gehoopt.

Tijdens de vrije trainingen en de kwalificatie komen beide Ferrari's steeds goed voor de dag. De snelle ronetijden liggen niet ver van elkaar en beide mannen staan dikwijls bovenaan. In de races lijkt Sainz zijn teamgenoot echter iets minder goed bij te kunnen houden. En dat heeft hij zelf ook door. Vorig seizoen eindigde de Spanjaard in het rijderskampioenschap boven Leclerc, maar nu loopt hij toch een stuk achter in punten. 

Overduidelijk verschil

Dat Leclerc er op dit moment beter voor staat binnen het team, is geen geheim. Sainz lijkt zelf wel door te hebben waar het aan ligt. "Ik denk dat je overal kan zien dat ik er nog niet ben met de auto in vergelijking met vorig jaar en dat de auto naar mijn mening iets te veel overstuur heeft", zo laat hij weten volgens Motorsport.com. Volgens hem zijn er twee opties om hier verandering in te brengen: zelf veranderen, of de auto veranderen: "Deze twee dingen kosten tijd, kennis en ervaring. Er zijn fouten voor nodig, het gaat met vallen en opstaan. Dat is waar ik nu mee bezig ben."

carlos sainz auto spanje

Foto: Scuderia Ferrari Press Office

Sainz weet zelf ook dat hij maar moeilijk kan tippen aan het niveau van Leclerc: "Hij rijdt op een heel hoog niveau. Hij knoopt heel indrukwekkende rondetijden aan elkaar met een agressieve rijstijl. Ik kan dat alleen bewonderen en op bepaalde punten kopiëren."

Kantelpunt in zicht

Sainz verwacht zelf dat het niet lang meer gaat duren voor hij de auto écht onder de knie heeft. Op dit moment loopt hij nog achter de feiten aan, maar als het aan hem ligt, komt daar snel verandering in: "Ik probeer dit te doorstaan en zo snel mogelijk voor een ommekeer te zorgen. Het is een combinatie van pech en fouten van mijn kant, maar ik denk dat het in de toekomst plotseling gaat omkeren, wat betekent dat ik gewoon door moet blijven werken."

Lees ook: Esteban Ocon wil meer updates zien bij Alpine

Lees ook: Toto Wolff: Monaco wordt lastigste race van het jaar

Lees ook: Max Verstappen: Grand Prix van Monaco in 2021 was enorme opluchting

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden