Kimi Raikkonen keert terug in NASCAR

door Coert Gillissen
1920x1080-Kimi-Raikkonen-Ferrari-GP-Hongarije-2018

Kimi Raikkonen keert terug in NASCAR. De voormalig F1-wereldkampioen maakt in augustus zijn debuut in de NASCAR Cup Series op het circuit van Watkins Glen.

Voor Team Trackhouse zal Raikkonen een Chevrolet Camaro ZL1 besturen. Daniel Suarez en Ross Chastain besturen de andere Chevy's van het team. Het wordt de eerste race voor de wereldkampioen van 2007 sinds hij na Abu Dhabi 2021 afscheid nam van de Formule 1. NASCAR is niet compleet nieuw voor Raikkonen, tijdens zijn sabbatical van Formule 1 in 2010 en 2011 reed hij al enkele races in wat nu de NASCAR Xfinity Series is. 

Project 91

Raikkonen's deelname is onderdeel van het nieuw opgezette 'Project 91'. Met dat initiatief wil Team Trackhouse coureurs buiten NASCAR races in de Cup Series laten rijden. Met name IndyCar en F1-coureurs moeten het Amerikaanse stock-car racen meer internationaal aanzien geven. Raikkonen is nu de eerste coureur die daarmee in NASCAR instapt. "Er zijn veel facetten hierbij betrokken, maar voor mij klopt het allemaal. Het is één race, dus ook voor ons gezin is het een goede zet. Bovendien genoot ik erg van de VS toen ik mijn eerdere races daar had. Ik ben nog nooit op de baan geweest, maar ik hoop dat we een goede race en veel plezier hebben", laat de Fin optekenen bij Autosport.  

De NASCAR Cup Series racet op 21 augustus op het circuit van Watkins Glen. 

Lees ook: Ferrari brengt pas in Silverstone nieuwe updates

Lees ook: Toto Wolff: "Monaco wordt lastigste race van het jaar"

Lees ook: Ross Brawn: "Hamilton offert races op voor Mercedes"

door Coert Gillissen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden