Ross Brawn: Hamilton offert races op voor Mercedes

door Frederique van Grinsven
Ross Brawn F1

Ross Brawn gelooft dat Lewis Hamilton individueel resultaat opgeeft voor het vinden van een oplossing voor Mercedes. Terwijl een eventueel vertrek van de zevenvoudig wereldkampioen een hot item blijft, denkt Brawn dat Hamilton zijn status als één van de grootste F1-coureurs aller tijden dit jaar alleen maar meer wordt bevestigd.

Ondanks een sterke comeback vorig weekend in Spanje, waarbij Hamilton zich terugvocht naar P5, versloeg de Mercedes-coureur zijn nieuwe teamgenoot George Russell slechts één keer in de eerste zes raceweekenden van het seizoen. 

Het grotere plaatje

"De eerste paar races zocht [Hamilton] naar oplossingen en daarbij experimenteerde hij met de set-up van de auto." laat Brawn weten tegenover de Evening Standard. "Hij offert waarschijnlijk zijn races op om informatie te krijgen die het team kan gebruiken om het probleem op te lossen."

Volgens de F1-directeur laat het verschil in resultaat tussen Hamilton en Russell niet het hele verhaal zien. "George volgt een meer conventioneel pad... en Lewis probeert het probleem op te lossen. Dat is de reden waarom ik denk dat mensen die zeggen dat George hem de laatste paar races heeft overtroffen, het grotere geheel niet zien."

Lewis Hamilton Spanish Grand Prix

Foto: Mercedes F1 (LAT Images)

Achtste titel

De experimentele set-ups van Hamilton hebben desondanks nog niet hun vruchten afgeworpen. Mercedes staat voor het eerst in ruim acht jaar, zonder ook maar één Grand Prix-overwinning, achter Ferrari en Red Bull bij de constructeurs.

"Te midden van alle glitter en glamour, heb je nog steeds een zeer vastberaden coureur" zegt Brawn verder. "Hij is nog steeds superfit en capabel. Ik ben er vrij zeker van dat hij dat achtste kampioenschap wil winnen en, zo niet dit jaar zoals het er uitziet, dan volgend jaar."

Lees ook: Alonso staat open voor plek bij topteam mét nummer 1 coureur

Lees ook: Jeroen Bleekemolen blikt vooruit op Grand Prix van Monaco

Lees ook: Zak Brown niet blij met prestaties Daniel Ricciardo

door Frederique van Grinsven

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden