Alonso staat open voor plek bij topteam mét nummer 1 coureur

Fernando Alonso op de grid Spanje 2022

Fernando Alonso staat open voor een plaats bij een topteam volgend seizoen. Zelfs als het team al een nummer één coureur heeft. Dat zegt de Alpine-coureur tegen Sky F1. Het contract van de Spanjaard loopt aan het einde van dit seizoen af wat de gemoederen nu al bezighoudt. 

Alonso ziet het wel zitten om bij één van de topteams te rijden, zelfs als dat betekent dat hij als tweede coureur in het team wordt gezien. De Spanjaard maakt er geen geheim van dat hij het nog steeds ziet zitten om in de Formule 1 te blijven en denkt zelfs dat er nog een derde wereldtitel in het vat zit voor hem. "Daarom blijf ik racen, snap je?" meldt hij. 

Alonso's contract met Alpine zit er alweer op aan het einde van dit seizoen. Volgens de laatste geruchten maakt Formule 2-kampioen Oscar Piastri een goede kans om het stoeltje van de oud wereldkampioen over te nemen. Ook omdat Piastri dit seizoen geen stoeltje bij een Formule 1-team heeft hoewel hij voldoende talent heeft laten zien. Volgens het team gaan contractbesprekingen pas begin juli plaatsvinden.

Fernando Alonso en Max Verstappen op de grid Spanje 2022
Foto: Red Bull Content Pool (Lars Baron/Getty Images)

Alonso bij Red Bull?

Hoewel de Alpine-auto van het huidige seizoen snel lijkt, is de kans op een wereldtitel met het team onwaarschijnlijk. Alonso's motivatie om nog steeds te blijven strijden voor de titel is dusdanig dat hij geen 'nee' zegt tegen een team zoals Red Bull. Het is geen geheim dat Max Verstappen daar nu de topman is en het contract van Sergio Pérez verloopt ook aan het einde van dit seizoen. 

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft een mogelijke komst van Alonso bij Red Bull al uitgesloten. "Wij zijn nog steeds blij met de coureurs die we hier hebben. Fernando is een geweldige coureur en het is nog steeds fantastisch om hem in de Formule 1 te zien op zijn leeftijd. Maar hij past niet in onze plannen", aldus Horner.

Lees ook: Zak Brown niet blij met prestaties Daniel Ricciardo

Lees ook: Oorzaak uitvalbeurt Charles Leclerc bekend

Lees ook: Ryan Blaney wint NASCAR All-Star Race

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden