Ferrari brengt pas in Silverstone nieuwe updates

Binotto Imola

Mattia Binotto, teambaas van Ferrari, verwacht pas tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië nieuwe updates. De teambaas vertelt dat vanwege de budget cap het team niet elke race nieuwe updates mee kan brengen. 

Tijdens de Grand Prix van Spanje bracht Ferrari voor het eerst nieuwe updates aan de auto mee. De updates moesten er voor zorgen dat het team dichterbij Red Bull Racing kwam. Met succes, Leclerc behaalde de pole position en wist de leiding te pakken in de race. Door een uitgevallen motor kon de Mongask de race uiteindelijk niet uitrijden. Nu meldt teambaas Binotto dat Ferrari niet snel nog een updatepakket mee zal nemen, zo meldt Motorsport.com. "De budget cap bepaalt deels wat we kunnen doen. We moeten er zeker naar blijven kijken en geen geld verspillen", begint Binotto. De updates die Ferrari wel zal brengen gedurende het jaar zullen groot zijn. "We brengen geen kleine deeltjes mee tijdens elke race", aldus Binotto.

Straatcircuit

Buiten de reguliere updates moet het team ook per circuit veranderingen aan de auto's meenemen. "Als je naar de komende races kijkt, moeten we misschien een nieuwe suspensie meenemen voor de stuurhoek. Later krijgen we Bakoe, wat ook een stratencircuit is dus ik denk dat pas in Groot-Brittannië de eerste updates komen", vertelt Binotto. 

Lees ook: Schumacher over Monaco: Inhalen blijft lastig

Lees ook: Carlos Sainz nog steeds moeite met F1-75

Lees ook: Esteban Ocon wil meer updates zien bij Alpine

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden