Tsunoda één reprimande verwijdert van 10 plaatsen gridstraf

door Coert Gillissen
Tsunoda Monaco 2022 Clive Rose Getty Images

Yuki Tsunoda is nog één reprimande verwijdert van een gridstraf van 10 plaatsen, nadat hij in de tweede vrije training zijn vierde reprimande kreeg voor het ophouden van Kevin Magnussen.

De Deense Haas-coureur moest bij het uitkomen van de tunnel de langzaam rijdende Japanner ontwijken, die niet van zijn lijn afwijkte. De stewards achtten dat hij voldoende gewaarschuwd was door zijn engineer, waardoor de coureur van Alpha Tauri zijn vierde reprimande in zeven races ontving. 

Eerder ontving hij reprimandes voor zowel onnodig langzaam rijden als het hinderen van Sebastian Vettel in Australië. Ook in Bahrein hinderde hij een collega: Daar was Charles Leclerc zijn slachtoffer. 

Tsunoda Monaco 2022 Peter Fox Getty Images
Foto: Red Bull Media Content Pool, Peter Fox/Getty Images

Gered door nieuwe regel

Een coureur die vijf reprimandes aan zijn broek krijgt, krijgt vervolgens een tien plaatsen gridstraf voor de eerstvolgende race. Daar komt Tsunoda voorlopig nog erg goed vanaf, want tot 2021 konden coureurs al deze straf krijgen na drie reprimandes. Wellicht uitstel van executie, want met 18 races te gaan moet de jonge Japanner nu iedere sessie op eieren lopen. 

Lees ook: F1 tijdschema Grand Prix van Monaco

Lees ook: Verstappen nog niet tevreden en wheelies voor Russell na vrijdagtrainingen Monaco

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Monaco: VT1 & VT2

door Coert Gillissen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden