Leclerc niet gerust dat gat met Red Bull groot genoeg is

door Gijs Leuvenink
Charles Leclerc in de pitbox Grand Prix Saoedi-Arabië 2022

Ferrari was vrijdag oppermachtig in de vrije trainingen in Monaco, maar Charles Leclerc is er niet gerust op dat het gat met Red Bull groot genoeg is om ook de pole en de overwinning binnen te hengelen.

"De eerste vrije training was niet top, de tweede een stuk beter", sprak Leclerc tegenover F1.com. "We moeten hoe dan ook een stap zetten. De marges die we nu hebben zijn denk ik te groot. Veel teams hebben nog wat in het vat zitten en voor de coureurs was het wennen om met deze auto's door Monaco te rijden."

Stappen overal

Waar Leclerc Ferrari stappen zou willen zien maken, is de Monegask duidelijk over. "We moeten in het rijden, dus eigenlijk overal, stappen maken. We moeten de grens zoeken en als we hier over de grens gaan is dat kostbaarder dan elders. Het is dus echt zoeken naar dat ideale punt. Het ziet er goed uit, maar we zijn er nog niet."

Hobbels

Het valt Leclerc op dat met de huidige wagens de hobbelige asfaltlaag erger te voelen is dan met de auto's waar ze voorheen mee reden. "Het hobbelt hier enorm. Daarbij rijden we op de limiet en hier is dat ook vol over de kerbs. Het maakt het heel uitdagend. Voor nu ben ik tevreden over hoe het eruit ziet, maar we zijn er echt nog niet."

Lees ook: Tsunoda één reprimande verwijdert van 10 plaatsen gridstraf

Lees ook: Verstappen nog ontevreden en wheelies voor Russell na vrijdagtrainingen Monaco

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Monaco: VT1 & VT2 

door Gijs Leuvenink

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden