Lando Norris: Ik ben weer zo goed als volledig hersteld

28 mei 2022 door Gijs Leuvenink
Lando Norris McLaren zaterdag

Na een weekend vol pijn in Barcelona door een amandelontsteking is Lando Norris weer bijna volledig hersteld. De McLaren-coureur heeft geen last meer van de keel en kan zich volledig focussen op het racen in Monaco.

Lando Norris had vorig weekend in Barcelona tijdens het hele weekend het zwaar te verduren. De keel deed veel pijn en het kostte veel energie van de jonge Brit tijdens de race. Ondanks dat werd Norris knap achtste. Voor het weekend in Monaco wilde Norris volledig fit zijn om genoeg focus te hebben voor de kleine straatjes en dat lijkt gelukt.

Bijna 100%

Gevraagd naar zijn situatie geeft Norris aan zo goed als hersteld te zijn. "Ik heb alleen nog wat last van hoesten en ik merk wat pijn in de nek. Ik ben nog niet 100% er weer, maar ik raak de 90% in ieder geval aan. De ontsteking is zo goed als weg en dat maakt het een stuk makkelijker." Dat vertelde de Brit tegenover de verzamelde pers in Monaco.

Best of the rest

De vrijdag in Monaco ging Norris goed af, maar hij ziet een zware strijd met AlphaTauri en Mercedes. "Het wordt een lastige, want zowel Mercedes als AlphaTauri zitten dichtbij ons. De ene ronde zijn wij sneller, de andere zij. Als we een stap maken en dichtbij Ferrari en Red Bull komen zou dat fijn zijn. Mijn doel is ook achter die teams te komen."

Lees ook: Mick Schumacher gelinkt aan Aston Martin

Lees ook: Leclerc niet gerust dat gat met Red Bull groot genoeg is

Lees ook: Vettel: Bijnaam groene Red Bull oneerlijk

28 mei 2022 door Gijs Leuvenink

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen