Stefano Domenicali: Elfde F1-team niet nodig

door Gijs Leuvenink
Stefano Domenicali

Formule 1-baas Stefano Domenicali is van mening dat de Formule 1 geen elfde team nodig heeft. De Italiaan is van mening dat de huidige teams stabiel zijn en dat een elfde team dat wel eens kan ontregelen.

Domenicali is hierop ingegaan vanwege het feit dat Andretti voor 2024 nadrukkelijk op de deur geklopt heeft. Domenicali staat niet te springen voor meer teams op de Formule 1 grid. "De structuur die we nu hebben die is goed. Met een extra team moeten we hard werken om dezelfde structuren vast te houden."

Stabiele teams

Voor Domenicali is het zaak dat de huidige tien teams binnenboord blijven. De Italiaan ziet dat het er goed uit ziet en dat ze stabiel zijn. "Voor het eerst in mijn leven zie ik dat alle teams stabiliteit hebben. Dat is te danken aan de teams zelf, dus alle eer voor hen", sprak Domenicali voor een F1-business vergadering. "De teams geloven in ons en wij moeten hun vertrouwen niet schaden."

Stefano Domenicali

Toegevoegde waarde

Er is voor de Italiaanse baas één manier waarop er een team bij kan komen. "Mocht het zover zijn dat er een team bij wil komen, dan moet het team een dusdanig toegevoegde waarde hebben dat we het de moeite waard vinden." Andretti lijkt wat vinkjes daar te hebben, mede door het grote bereik van het team in de Verenigde Staten. Toch ziet Domenicali op korte termijn geen haast. "We hebben het nu stabiel en dat moeten we koste wat kost zo houden."

Lees ook: Leclerc niet gerust dat gat met Red Bull groot genoeg is

Lees ook: Vettel: Bijnaam groene Red Bull oneerlijk

Lees ook: Lando Norris: Ik ben weer zo goed als volledig hersteld

 

door Gijs Leuvenink

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen