Carlos Sainz: jammer dat we niet voor pole position konden gaan

Carlos Sainz in de pitbox eerste testdag Bahrein 2022

Carlos Sainz heeft P2 in de kwalificatie weten te pakken, ondanks een crash met Sergio Perez in de laatste ronde. Sainz denkt dat hij pole position kunnen pakken als hij niet gecrasht was. Dit laat hij weten aan F1.com.

Een code rood liet Q3 van de kwalificatie in de laatste rondes vroeg eindigen. Sergio Perez raakte zijn achterkant kwijt en schoot de vangrail in en Carlos Sainz kon hem niet meer vermijden. Voor de Spanjaard was het flink balen, want hij zat in zijn vliegende ronde. 

"Jammer dat we niet voor pole konden gaan"

In zijn vliegende ronde kon Sainz een crash met Perez niet vermijden. "Ik had Perez voor me in mijn vliegende ronde en hij raakte de achterkant kwijt. Ik probeerde hard te remmen en hem te vermijden, maar dat is helaas niet gelukt", aldus Sainz. Volgens de Spanjaard was pole zeker mogelijk met de pace die de auto had. "Het is jammer dat we niet voor pole position konden gaan. Dat was zeker mogelijk geweest met de pace van deze auto, maar dat is nu onmogelijk om te zeggen."

Weersomstandigheden

Voor de zondag is er veel regen en onweer voorspelt in Monaco, wat spannend kan gaan worden voor de race. Door de regen wordt vuil verspreid over de baan en komt er olie omhoog waardoor de omstandigheden op de baan veranderen. Voor Sainz maakt het niet uit of het morgen gaat regenen of niet. "Het maakt mij niet uit wat het weer doet. We staan op een goede positie voor morgen dus we gaan er voor."

Lees ook: Charles Leclerc soeverein naar pole, Verstappen naar P4

Lees ook: Charles Leclerc pakt dominant pole in eigen Monaco: Echt heel speciaal

Lees ook: Sergio Pérez zet snelste tijd in VT3 in Monaco, Verstappen P4

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden