Charles Leclerc pakt dominant pole in eigen Monaco: Echt heel speciaal

door Frederique van Grinsven
Monaco FP3 Charles Leclerc

Charles Leclerc pakt na een monsterronde pole position voor zijn thuispubliek in Monaco. Ondanks ontevredenheid over verkeer, duidelijk merkbaar over de boordradio, wist de Monegask zich keer op keer te verbeteren. "Het is heel bijzonder. Ik wist dat de auto de snelheid had", verklaart Leclerc tegenover F1.com.

Voor het tweede jaar op rij is de Monegask het snelst op zaterdag met een tijd van 1:11.376. Vlak voordat een rode vlag, door de crash van Sergio Perez, Q3 vroeg ten einde bracht, pakte de Ferrari-coureur zelfs nog twee tienden ten opzichte van zijn pole position lap.

Echt op de limiet

"Het ging perfect die laatste ronde voor de rode vlag. Maar het was echt op de limiet, ik had nogal wat overstuur en moeite om de juiste temperatuur in de banden te krijgen in de laatste sector omdat er verkeer was", aldus Leclerc. "Uiteindelijk kwam de rondetijd en ik kon behoorlijk verbeteren, toen voelde de auto geweldig aan."

Eerste startrij voor Ferrari

De P2 van teamgenoot Carlos Sainz, die later ook terecht kwam in de crash van Perez, betekent een 1-2 voor het team van Ferrari. "Het is geweldig om Carlos bij mij op de eerste rij te hebben. Leclerc kijkt, ondanks wat regenvoorspellingen, zelfverzekerd uit naar de race van morgen. "Wat er ook morgen gebeurt, we zijn competitief dus het komt wel goed."

220023-monaco-gp-fp1

Foto: Ferrari Media

Lees ook: Vettel: Bijnaam groene Red Bull oneerlijk

Lees ook: Lando Norris: Ik ben weer zo goed als volledig hersteld

Lees ook: Stefano Domenicali: Elfde F1-team niet nodig

door Frederique van Grinsven

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden