Max Verstappen kijkt uit naar 'favoriete circuit' Hungaroring

AP-213BRZ9DS2511_news

Max Verstappen krijgt maar kort de tijd om te genieten van zijn spectaculaire overwinning op de Hockenheimring. Komend weekend staat in Hongarije al weer race twaalf van het seizoen op het programma.

Voor de Nederlander vormt het omschakelen geen enkel probleem: "Ik vind de Hungaroring geweldig, het is één van mijn favoriete circuits. Ik kijk er naar uit er naar toe te gaan. Het is een erg technisch circuit, je moet heel nauwkeurig insturen om elke bocht goed te nemen. Het is zo smal dat het voelt alsof je met een grote auto op een kleine baan rijdt, maar dat doet niets af aan het plezier. Mijn favoriete bocht is Bocht 11, een snelle rechter bocht. Ook belangrijk is een goede exit uit de laatste bocht, omdat het rechte stuk vrij lang is en je dus veel snelheid moet meenemen."

Voorafgaand aan de race werd Hongarije gezien als één van de weinige circuits waar Red Bull dit jaar het verschil zou kunnen maken en Mercedes en Ferrari zou kunnen verslaan. De successen van de afgelopen weken in Oostenrijk en Duitsland hebben aangetoond dat Red Bull inmiddels overal met de besten mee kan.

Onze vooruitblik op Hongarije hoor je in een nieuwe aflevering van de podcast F1 aan Tafel:

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden