Max Verstappen: "Laatste ronden waren leuk"

SI202110240874_hires_jpeg_24bit_rgb

In een zinderende slotfase van de Grand Prix van Amerika lukte het Max Verstappen om Lewis Hamilton achter zich te houden. Het scheelde niet veel, maar toch was de Red Bull-bolide van de Nederlander te snel. Met deze overwinning behoudt Verstappen de leiding in het kampioenschap met twaalf punten voorsprong op Hamilton.

Door een minder goede start van Verstappen nam Lewis Hamilton in de beginfase van de race de leiding over. Uiteindelijk besloot het team van Red Bull om een undercut te doen, waardoor Verstappen weer aan kop lag. Later in de race voerde het team dezelfde strategie nogmaals uit. In de laatste ronde liep de spanning heel hoog op, aangezien Mick Schumacher er als achterblijver voor reed, maar dit liep goed af. Tot slot kwam Verstappen met 1,3 seconde voorsprong op Hamilton over de finish. Hiermee heeft de Nederlander de 18e overwinning uit zijn Formule 1-carrière binnengesleept.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Red Bull Racing Honda (@redbullracing)

'Laatste ronden waren leuk'

Tijdens het podiuminterview vertelde Verstappen dat hij heeft genoten van de laatste ronden. "Door de start moesten we iets anders proberen en de bandenslijtage is ook nog eens heel hoog op dit circuit." Desondanks pakte de agressieve keuze om voor een undercut te gaan goed uit. "Ik ben super blij dat ik het vast heb kunnen houden."

Lees ook: Verstappen wint GP van Amerika na spannend gevecht

Lees ook: Mercedes heeft bolide versterkt om schade hobbels te beperken

Lees ook: Las Vegas mogelijk derde Amerikaanse Grand Prix

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden