Verstappen maakt conservatieve bandenkeuze voor Silverstone

AP-1W26C6D4D1W11_news-1

Red Bull-coureur Max Verstappen heeft voor de Grand Prix van Engeland een opvallende keuze gemaakt. Op het circuit van Silverstone laat bandenfabrikant Pirelli de harde compound met blauwe wang dit seizoen debuteren. Max Verstappen neemt er twee sets van mee.

Bovendien pakt de Nederlander vier sets van de witte mediumband in, en dat dus ten koste van het aantal sets gele softs. Daarvan neemt Verstappen slechts zeven sets mee. Het minste van alle coureurs tijdens het raceweekeinde dat op 6 juli begint. Daarmee heeft de coureur met startnummer 33 veruit de meest conservatieve bandenkeuze gemaakt van de grid.

Titelrivalen

De coureurs van Renault en Toro Rosso hebben juist gekozen voor een tegenovergestelde tactiek. Nico Hulkenberg, Carlos Sainz, Pierre Gasly en Brendon Hartley brengen maar liefst tien sets van de gele softs mee naar de tiende ronde van de racekalender. De titelrivalen Lewis Hamilton en Sebastian Vettel hebben exact dezelfde keuze gemaakt, één set van de harde band, twee sets van de medium-compound en acht setjes softs.

Hier zie je de complete lijst met de diverse bandenkeuzes per coureur:

IMG_20180627_104756-500x500
(c) Pirelli Media

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden