AP-1ZJWNUKV11W11_news

Max Verstappen is de Grand Prix van Canada op de vijfde plaats geëindigd. De Nederlander was vanaf P9 gestart en wist onderweg Lando Norris, Nico Hülkenberg, teamgenoot Pierre Gasly en Daniel Ricciardo te verschalken.

Even leek de Nederlander ook nog aan te kunnen dringen bij Valtteri Bottas, maar de Mercedes-coureur liet zich niet aan de kant zetten en wist voor de Red Bull-coureur te finishen.

Na afloop keek Verstappen terug op een behoudend gereden race: "Het was een gecontroleerde race vandaag. We bleven in het begin weg bij de narigheid en dat was eigenlijk het enige dat ik kon doen. Je zag dat McLaren een goede topsnelheid had omdat ze met iets minder vleugel reden. Ik wilde geen risico nemen, dus bleef achter Norris. Toen hij problemen met zijn banden kreeg, kon ik hem voorbij."

Daarna volgde een lange stint en een late wissel van de harde naar de medium band: "Nadat we hadden gewisseld kon ik vrij eenvoudig de Renault’s inhalen. Ik reed eenvoudig bij ze weg en kon me vanaf dat moment focussen op mijn eigen race, maar we hadden niet voldoende snelheid om de leiders te pakken te krijgen. Het was leuk om hier en daar wat in te halen en we hebben een mooi aantal punten gescoord, maar realistisch gezien was P5 de plek waar we verwacht hadden te eindigen. Het was niet ons weekend."

De vijfde plaats leverde tien punten op, waardoor Verstappen nu 88 punten heeft in het kampioenschap.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden