Max Verstappen: 'Mijn stijl verandert niet'

images_Formule1_2015_nieuws-mei_Max_Verstappen_Toro_Rosso_VT_GP_Spanje2015

De crash van Max Verstappen in Monaco is inmiddels al ruim besproken. Nu het hele Formule 1-circus weer bij elkaar is kwamen journalisten er tijdens de persconferentie vandaag weer op terug. Hoe kijkt Verstappen er zelf op terug en wat vindt hij van de kritiek van onder andere Felipe Massa?

Voor het eerst sinds Monaco was de verzamelde Formule 1-pers weer bijeen tijdens de traditionele persconferentie op donderdag. Max Verstappen was vandaag een van de zes coureurs die achter de tafel plaats mocht nemen. Hij kreeg vragen over de crash na de aanrijding met de Lotus van Romain Grosjean en wat hij ervan geleerd heeft.

Verstappen: "Ik heb geleerd dat de auto's behoorlijk sterk zijn. Ik ben ook blij dat ik er geen blessure en geen problemen aan heb overgehouden. Ik ging daarna karten en was weer fit." Over het vervolg en zijn rijden: "Ik heb wel wat werk te doen op dit circuit. Het zal mij niet veranderen als coureur. Ik zal blijven vechten, zeker als het om de punten gaat. Ik zal er weer voor gaan."

Felipe Massa was een van de hardste criticasters van Max Verstappen na Monaco. De ervaren Braziliaan vond Verstappen gevaarlijk en vond het terecht dat hij bestraft was. Hij vond dat Verstappen een fout begaan had.

Max Verstappen reageerde: "Ieder mag zijn mening hebben, maar kijk naar mijn data. Ik remde niet later. Ik remde eerder in de race later en die ronde was hetzelfde als de ronde ervoor." En hij vervolgde: "Ik heb mijn straf gekregen, maar focus me nu op Canada. Misschien moeten we de race van afgelopen jaar nog eens terugkijken en zien wat daar gebeurde...", waarmee Verstappen verwees naar Felipe Massa die achterop Sergio Perez knalde, waarna beide auto's hun race konden staken.

Foto: Scuderia Toro Rosso

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden