VER

Max Verstappen heeft de eerste trainingsdag voor de Grand Prix van België afgesloten met een derde en zesde plaats. De Nederlandse Red Bull-coureur moest in de eerste sessie beide Ferrari's voor zich dulden en in de tweede sessies wurmden zich ook nog eens beide Mercedessen en de Racing Point van Sergio Perez zich aan hem voorbij.

Een ietwat tegenvallend resultaat misschien, maar daar is een goede verklaring voor legt Verstappen op zijn eigen website uit: "De auto voelde niet verkeerd vandaag. In de eerste vrije training had het iets beter kunnen gaan, maar in de tweede training ging de auto goed en was ik blij met de balans. Ik denk dat we competitief zijn in de tweede sector. Maar ik heb de hele dag niet mijn normale vermogen kunnen gebruiken, dus we hebben uit voorzorg met wat minder vermogen moeten rijden. Dat is niet ideaal, zeker hier niet, en daarom zitten we wat verder van de kop af."

Op zich hoeft dat gebrek aan vermogen geen probleem te zijn voor de kwalificatie, zegt Verstappen: "Het zou morgen beter moeten gaan, omdat we dan een andere motor gebruiken. Het is verder niets waar we ons druk over maken. We kunnen meerdere motoren gebruiken en sommige daarvan zijn wat ouder en hebben meer kilometers gemaakt, zoals de motor waar ik vandaag mee reed. Dat zou morgen dus opgelost moeten zijn."

En dus kijkt de Nederlander voorzichtig optimistisch uit naar de dag van morgen: "Ik denk niet dat we Ferrari hier kunnen verslaan, maar we kunnen wel dichterbij komen. We hebben nog wat werk te doen, maar over het algemeen was ik blij met het gedrag van de auto."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen