Max Verstappen: "Moeilijk auto op de baan te houden"

SI202108280587_hires_jpeg_24bit_rgb

Na een zomerstop van vier weken zijn de Formule 1-fans direct getrakteerd op een spectaculaire kwalificatie. Doordat er veel regen viel, duurde de kwalificatie ook langer dan normaal. Ondanks de uitdagende weercondities wist Max Verstappen pole position te pakken bij de Grand Prix van België. 

"Het was echt een lastige kwalificatie", meldde Max Verstappen direct nadat hij zijn auto was uitgestapt. "Het was moeilijk om de auto op de baan te houden en om op het juiste moment banden te wisselen." De lange pauze tussen Q2 en Q3 zorgde ervoor dat het nog lastiger werd om de condities van de baan te leren kennen. "Uiteindelijk zijn we eerste geworden en dat is het belangrijkste."

Max Verstappen / Red Bull Racing / Spa Francorchamps / België / 2021
Foto: Grand Prix Radio (Mario van Ark)

'Een uitdaging'

"Het is een geweldig circuit om te rijden, maar in de regen is het een enorme uitdaging", veronderstelde Verstappen. In Q1 ging vrijwel iedereen, inclusief Verstappen, naar buiten op de full wets. Volgens de Nederlander waren ze erg langzaam op die banden. "Toen we overstapten op de intermediates was het nog steeds lastig omdat die niet goed tegen stilstaand water kunnen." Alle coureurs zijn in ieder geval direct na de zomerstop goed op de proef gesteld. "Ik ben heel erg blij om zo'n kwalificatie neer te zetten na de zomerstop."

SI202108280593_hires_jpeg_24bit_rgb-700x467
Red Bull Content Pool / John Thys (Getty Images)

Lees ook: Russell grijpt net naast pole: "Had niks te verliezen"

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van België

Lees ook: Visser ongedeerd na megacrash op Spa

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen