Max Verstappen: "Monaco winnen voelt extra speciaal"

Max-verstappen-wint-in-Monaco

Max Verstappen wint de Grand Prix van Monaco na de hele race gedomineerd te hebben. Het wegvallen van onder andere Charles Leclerc en Valtteri Bottas gaf de Nederlander extra kans op de overwinning. WK-concurrent Lewis Hamilton eindigde als 7e.

"Monaco winnen voelt extra speciaal", begon Verstappen na de race tijdens het interview met David Coulthard. De Nederlander had een brede glimlach op zijn gezicht. Verstappen reed de hele wedstrijd aan kop en hoefde voor niemand te vrezen. Zijn eerste podium in Monaco delen met mede 'jonkies' Lando Norris en Carlos Sainz was meer dan speciaal.

Verstappen vervolgde: "Het seizoen duurt nog lang, er is dus nog lang niks beslist". Hierop riep Coulthard een speciale gast, tennisster Serena Williams, erbij en vroeg haar of ze nog tips had voor de kersverse winnaar van de Monaco Grand Prix. Lachend zei ze dat zij hier niet in de juiste setting is om advies te geven aan de huidige leider in het kampioenschap, waarop Max en Serena naar elkaar glimlachten.

Verstappen-met-team-Monaco-700x445
Max Verstappen met team in Monaco; Red Bull Content Pool

Seizoen duurt nog lang

Voor de camera van Ziggo Sport vertelt Max dat hij blij is met zijn overwinning in Monaco. "Het leiden van het kampioenschap is leuk, maar het seizoen duurt nog lang. Over het algemeen is Monaco een race op zichzelf, want ik verwacht dat de Mercedessen er op de 'normale circuits' gewoon weer bij zullen zitten." Op de opmerking of hij geluk heeft gehad met het wegvallen van Leclerc antwoordt hij: "Geluk of pech? Allebei, want zaterdag had ik pech dat er een rode vlag kwam en ik mijn snelle ronde niet kon afmaken, anders had ik sowieso op pole position gestaan."

Ziggo Sport-reporter Rick Winkelman vroeg Verstappen of hij nog feest ging vieren vandaag. "Ik heb nog een gala en een etentje gepland, dus we gaan het zien, maar de kans is zeker aanwezig."

Lees meer: Verstappen wint Grand Prix van Monaco

Lees meer: Lewis Hamilton: “Dramatisch weekend tot nu toe”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden