Verstappen na pole Oostenrijk: "Q3 was gewoon klote"

SI202107020335_hires_jpeg_24bit_rgb

Max Verstappen heeft pole position gepakt voor de Grand Prix van Oostenrijk. Ondanks dat pole position het maximaal haalbare is tijdens een kwalificatie, was de Nederlander niet tevreden. "Q3 was gewoon klote", stelde Verstappen na afloop bij Ziggo Sport.

"Q3 was best slecht. De eerste run blokkeerde ik in bocht 3", legde de Red Bull-coureur uit. "Bij de tweede run gingen we als eerste naar buiten en dan verlies je erg veel tijd op de rechte stukken." Verstappen dacht in eerste instantie dat het tijdverlies wel mee zou vallen, maar het bleek niet te doen te zijn. Dat liet hij na afloop van de kwalificatie ook via de boordradio weten aan zijn team.

"Ik baal natuurlijk van Q3. We hebben pole gepakt, maar het maakt niet uit of je P1 of P10 pakt, als je niet blij bent moet je daar de pest in hebben!" Verstappen had het liefst een groter gat naar de P2 van Lando Norris willen hebben. Hij wil naar eigen zeggen zo dicht mogelijk tegen perfectie aan zitten, maar dat lukte vandaag niet. Ondanks dat is de Nederlander wel blij voor Norris. "Het was een super ronde van Lando. We weten dat hij snel is. McLaren kan niet meekomen tijdens de race, maar wel super dat ze op de eerste startrij staan."

'Focus op onze eigen race'

Wat betreft de race heeft Red Bull het goed voor elkaar. Met Verstappen op P1 en Sergio Pérez op P3, voor de beide Mercedessen, is de uitgangspositie goed. "We moeten een goede start hebben en dan wegrijden. Ik ben benieuwd hoe het afloopt na ronde 1. Daarna focussen we ons op onze eigen race en dan zien we het wel."

[video width="1920" height="1080" mp4="https://www.grandprixradio.nl/wp-content/uploads/2021/07/IMG_2546.mp4"][/video]

Video: Wendy Heijting (Grand Prix Radio)

Lees ook: BREAKING: Hamilton verlengt contract met twee jaar

Lees ook: Verstappen pakt pole position voor Grand Prix van Oostenrijk

Lees ook: Hauger wint eerste Formule 3-race Red Bull Ring

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden