Max Verstappen na winst Sprint: Charles had mindere banden

3639737

Max Verstappen reed de sprint in Imola lang op de tweede plek na een slechte start. Uiteindelijk wist hij in de slotfase snel het gat met Charles Leclerc te dichten. In de voorlaatste ronde ging hij voorbij aan zijn concurrent in de Ferrari. De Nederlander is blij met het resultaat.

"De start was erg slecht, ik weet niet wat er precies gebeurde", zegt Verstappen direct na afloop van de sprint tegenover Naomi Schiff. Hij vervolgt: "Ik had te veel wielspin, maar ik moest kalm blijven."

Verstappen kon de rust terugvinden en dat resulteerde erin dat hij in de slotfase dicht achter de wagen van Leclerc kon komen. "Charles had aan het begin wat meer snelheid, maar hij had aan het einde mindere banden over [dan ik]. We konden het gat dichten en voor de inhaalactie gaan in de tweede bocht", vertelt hij.

Goede bandendegradatie

Qua bandendegradatie ziet het er goed uit voor de RB18, maar de Limburger wil nog niet te vroeg juichen. "Morgen is het misschien weer anders, want dan komen er ook andere bandencompounds aan te pas, maar deze compound pakte in ieder geval goed uit voor ons", aldus Verstappen, die zijn spiegels goed in de gaten gaat houden morgen. "Als ik een start maak zoals vandaag sowieso", lacht hij.

Lees ook: Williams optimistisch richting Imola

Lees ook: Race gemist: F1-commentaar Olav Mol terug te luisteren

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Emilia Romagna

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden