AP-1ZK8FWDDW2111_news

Max Verstappen staat morgen tijdens de Grand Prix van Canada een flink inhaalrace te wachten. De Nederlandse Red Bull-coureur kwam door een rode vlag-situatie rond Kevin Magnussen niet uit Q2 en start de race in Montreal morgenavond vanaf de elfde startplaats.

De 21-jarige Nederlander reageerde na afloop via zijn website verstappen.nl gelaten op het tegenvallende resultaat: "Er was een rode vlag, wat kan je daar aan doen. We hebben het eerst geprobeerd op de medium band en dat ging bij ons niet goed. De band voelde niet geweldig voor ons en ook hielp het verkeer niet. Daarom wisselden we naar de zachte band. We hadden voor één ronde gekozen. Je verwacht niet dat iemand in de muur knalt, dus het was gewoon pech. Ik was bezig aan een goede ronde, dus anders hadden we makkelijk Q3 gehaald, zonder twijfel."

Verstappen moet morgen dus – zoals gezegd – aan de bak. Daarbij heeft hij wel het voordeel dat hij zelf mag bepalen op welke band hij start: "De elfde plek is niet waar we willen staan en ik zal daarom eerst wat rijders uit het middenveld voorbij moeten, maar nu kunnen we wel kiezen op welke banden we starten. Anders hadden we op de zachte banden moeten starten en dat is niet ideaal hier. We zullen het morgen zien hoe het gaat. We zitten niet op dezelfde snelheid als Ferrari en Mercedes, dus het zal lastig worden om tegen ze te vechten, maar hopelijk zitten we er dicht bij."

De Grand Prix van Canada begint morgenavond om 20:10 uur Nederlandse tijd.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden