Max Verstappen niet blij met zevende startplek

mvrusland

Teleurstellend, dat is het woord waarmee Max Verstappen zelf zijn kwalificatie voor de Grand Prix van Rusland omschrijft. De Nederlandse Red Bull-coureur kwam op de Sochi Autodrom niet verder dan een zevende tijd.

Terwijl Verstappen redelijk vlotjes aan de kwalificatie begon, leek er richting het einde weinig meer te lukken: “In Q1 ging het redelijk goed en had ik het juiste gevoel. Maar daarna, bij elke set banden, verloor ik telkens in bocht dertien de achterkant van de auto. Als je daar begint te glijden, wordt het alleen maar erger in de laatste sector”, aldus de Nederlander tegen verstappen.nl.

De oorzaak is niet gevonden: “We hebben alles geprobeerd qua afstellingen: met de rembalans, het differentieel en de engine braking. Het maakte allemaal niks uit. Ik zou de grip moeten hebben, maar die was er gewoon niet.” Verstappen wist na de kwalificatie de knop snel om te zetten: “Gewoonlijk zouden we in de race beter moeten zijn dan tijdens de kwalificatie. We gaan het morgen zien.”

De Grand Prix Formule 1 van Rusland begint morgen om 14:00 uur. Wil je niets missen volg dan vanaf 13:30 uur ons liveblog en net als het hele seizoen is het commentaar van Olav Mol ook morgen live te horen op Grand Prix Radio.

Foto: Red Bull Racing

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden