Max Verstappen over Monaco: "wil leren van mijn fouten"

P-20170415-01084_HiRes-JPEG-24bit-RGB

Max Verstappen is de komende dagen in Zandvoort te bewonderen op de Jumbo Racedagen, maar volgende week komt hij weer in actie tijdens een echte Formule 1-race. Op 28 mei staat de Grand Prix van Monaco op het programma, een race waar hij tijdens zijn twee eerdere optredens de finish niet wist te bereiken.

Toch is Verstappen optimistisch gestemd: “De crash van afgelopen jaar was ongelukkig, maar dat heeft geen invloed op mijn zelfvertrouwen nu we er terugkeren. Het zorgt er alleen maar voor dat ik het dit jaar beter wil doen en wil leren van mijn fouten. We zijn de auto nog aan het ontdekken als het op de afstelling aankomt, want dat blijft in ontwikkeling. We hebben ook nog niet op zo’n krap stratencircuit gereden.”

De auto’s zijn dit jaar een stuk breder dan vorig seizoen en dat vormt op het smalle circuit in Monaco een flinke uitdaging: “Het is belangrijk om de limiet voorzichtig te ontdekken. Ik denk dat met de nieuwe auto’s van dit jaar de nieuwe chicane bij het zwembad de meest uitdagende bocht zal zijn.“

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden