Max Verstappen over P3: "Teleurstellend"

SI202112040282_hires_jpeg_24bit_rgb

Met twee paarse sectoren, lag Max Verstappen op koers voor pole position. In de laatste sector toucheerde de Nederlander de muur, waardoor hij noodgedwongen de auto tot stilstand moest brengen. Uiteindelijk heeft Verstappen genoegen moeten nemen met een derde plek.

Verstappen reed een formidabele kwalificatie in Saoedie-Arabië en voornamelijk de laatste ronde in Q3 nam hij veel risico door op de limiet te rijden. Tot slot werd het op de limiet rijden hem fataal. Momenteel is het nog de vraag of er onderdelen vervangen moeten worden. Een versnellingsbakwissel zou Verstappen namelijk vijf plekken gridstraf opleveren.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1)

'De auto is snel'

Volgens de Nederlander was het een goede kwalificatie met een snelle pace. De pace was duidelijk zichtbaar in de laatste ronde toen Verstappen een poging deed voor pole position, totdat hij de muur raakte. "Ik snap niet helemaal wat er gebeurde. Ik had een lock-up en toen probeerde ik nog op de baan te blijven om mijn ronde af te maken, maar ik toucheerde met de achterband de muur waardoor ik moest stoppen." Aangezien het er zeer positief uitzag voor Verstappen is het een enorme domper. "P3 is teleurstellend, al wetende wat voor ronde ik reed." Toch probeerde de Nederlander positief vooruit te blikken op de race. "Het laat in ieder geval zien dat de auto snel is." Het belooft in ieder geval een bloedstollende race te worden op het circuit in Jeddah, waarbij Verstappen de mogelijkheid heeft om wereldkampioen te worden.

Lees ook: Hamilton op pole in Saoedie-Arabië, Verstappen raakt muur

Lees ook: Armstrong wint eerste Formule 2-sprintrace Saoedie-Arabië

Lees ook: Verstappen snelste in derde vrije training GP van Saoedie-Arabië

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen