Max Verstappen over Singapore: 'Kwalificatie is essentieel'

AP-21GH256192111_news-2

Na twee lastige Grand Prix-weekends in Spa-Francorchamps (uitvalbeurt) en Monza (P8) kijkt Max Verstappen met hoge verwachtingen uit naar de Grand Prix van Singapore, volgende week zondag.

Het stratencircuit in de Aziatische stadstaat zou de Red Bulls beter moeten liggen dan de hogesnelheidsbanen Spa en Monza, aldus de Nederlander: "Singapore is een fantastische baan en de stad ziet er 's avonds geweldig uit. De baan is veeleisend - het is warm, het is fysiek en je zweet veel, maar het is één van mijn favorieten. Je hebt veel bochten en een mix van lage en hoge snelheden, plus wat gemiddelde bochten met run offs, al met al dus een afwisselend circuit. Het is een race waar we beter uit de voeten kunnen dan Spa of Monza. Vorig jaar werd ik er tweede dus laten we hopen dat we een goed weekend hebben."

Verstappen krijgt in Singapore hulp van de nieuwe Honda Spec 4-motor die hem tijdens de kwalificatie net dat beetje extra moet geven: "Inhalen is erg lastig dus het is essentieel om goed te kwalificeren, je moet echt de spijker op zijn kop slaan. We mikken op het maximale aantal punten, ik kan niet wachten."

De Grand Prix van Singapore vindt plaats op 22 september.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen