Max Verstappen richt zich op nieuwe inhaalrace in Austin

Ver

Max Verstappen start de United States Grand Prix morgen vanaf de dertiende plaats. De Nederlander kampte in het eerste deel van de kwalificatie met pech. De ophanging van zijn rechterachterwiel brak af, waardoor hij in het vervolg van de strijd om de startposities niet meer in actie kwam en officieel op P15 werd geklasseerd.

Verstappen wist na afloop van de niet wat er precies misging: "Ik weet niet hoe het kon gebeuren. Ik ging over de kerbs en toen brak het af. Iedereen neemt die kerbs mee en bij de rest ging het wel goed. We weten niet hoe dat bij ons fout kan gaan, maar wisten direct dat het klaar was toen het gebeurde."

Ondanks de pech houdt Verstappen moed en put hij hoop uit de race van vorig jaar: "In de langere runs ging het goed in de training. Daarin hebben we ook wat minder last van het tekort aan vermogen. Vorig jaar gingen we van plek 16 naar plek 3. We gaan morgen weer hetzelfde proberen te doen." Verstappen doelde daarmee op zijn inhaalrace van vorig jaar toen hij derde werd, maar die podiumplaats uiteindelijk kwijtraakte vanwege een illegale inhaalmanoeuvre op Kimi Raikkonen.

Verstappen eindigde vandaag dus op P15, maar door gridstraffen voor Pierre Gasly en Brendon Hartley, mag de Nederlander morgen vanaf de dertiende plaats vertrekken.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen