Max Verstappen: 'Sotsji niet het beste circuit voor onze auto'

vr_180914_sgpgp_246520

Hoe de Grand Prix van Rusland op het Sochi Autordom dit weekend ook afloopt, Max Verstappen kan na de race een feestje tegemoet zien. De Nederlander viert komende zondag in Sotsji zijn 21ste verjaardag en dus wordt er in de garage van Red Bull na afloop van de Grand Prix zeker een fles champagne ontkurkt.

Of de race in het Olympische park van Sotsji ook in andere opzichten een succes gaat worden, is nog maar de vraag. 'Rusland' is Verstappen nog niet echt gunstig gezind. De Red Bull-coureur kwam er drie keer eerder in actie met een vijfde en tiende plaats (2017 en 2015) en een uitvalbeurt (2016) als resultaat. Daarbij krijgt Verstappen dit weekend mogelijk een nieuwe motor in zijn RB14.

Ook Christan Horner houdt een slag om de arm: eerder deze week gaf de teambaas al aan dat de enige reële kans op succes dit jaar de Grand Prix van Mexico is, omdat de resterende zes circuits niet echt bij Red Bull passen. Verstappen sluit zich daar wat Sotsji betreft bij aan: "Het is niet het beste circuit voor onze auto. We weten dat we tijd verliezen op de lange rechte stukken, dus de bochten zijn voor ons de sleutel. Het is van belang om de set-up precies goed te krijgen voor die bochten. Hoe dan ook: de race zal dit jaar speciaal zijn, omdat ik zondag jarig ben. Ik hoop dat ik er een dag met goede herinneringen van kan maken."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden