Max Verstappen tempert verwachtingen na derde plek

AP-1YRCTJXEW1W11_news

Over een week vindt op het Bahrain International Circuit de vijftiende editie van de Grote Prijs van Bahrein plaats. Voor Max Verstappen wordt het de vijfde deelname in het koninkrijk. De Nederlander wist er slechts één keer – in 2016 met Toro Rosso – te finishen.

Hoewel de derde plek van Melbourne vorige week hoop biedt, houdt de Red Bull-coureur zich op de vlakte waar het gaat om zijn kansen in Bahrein: "Het podium in Australië was natuurlijk positief, maar Melbourne is geen typisch racecircuit, dus we moeten ons niet laten meeslepen. Ik denk dat we pas na China [de derde race] echt weten waar we staan."

Ondanks zijn uitvalbeurten van de afgelopen jaren heeft Verstappen zin in de avondrace in Bahrein: "Ik vind het een plezierig circuit. De middelste sector is vrij technisch: het is het beste deel van Bahrein en hopelijk kunnen we er dit jaar racen."

In tegenstelling tot de kwalificatie en race die ’s avonds en dus onder koele omstandigheden worden verreden vinden de eerste vrije trainingen overdag plaats, in extreme hitte. Dat biedt uitdagingen, aldus Verstappen: "Aan het begin van de kwalificatie weet je weet nooit waar je staat omdat de omstandigheden anders zijn dan tijden de eerste vrije trainingen. De overgang van dag naar avond maakt het zoeken naar de juiste balans voor de auto een geweldige uitdaging. Dat maakt het een interessant weekend."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden