Max Verstappen tevreden met eerste testdag Hongarije

AP-214V5N5A52111_news

Max Verstappen eindigde tijdens de eerste vrije trainingen voor de Grand Prix van Hongarije twee keer op de tweede plaats. In de eerste sessie was alleen Lewis Hamilton sneller en in VT2 moest de Nederlander teamgenoot Pierre Gasly voor zich dulden.

De coureurs hadden tijdens beide sessies op de Hungaroring te maken met regen en wind dus valt er nog weinig te zeggen over de echte krachtsverhoudingen. "We waren erg snel op de droge baan en we zien er competitief uit, dat is positief. Toch lijkt het erop dat Mercedes net iets sneller is, maar we zitten er dicht bij", aldus de Nederlander op zijn eigen website.

Ondanks de weersomstandigheden en het beperkte aantal gereden rondes was het een leerzame trainingsdag: "We hebben veel kunnen uitproberen om meer over de auto te leren. De auto voelde vanaf het begin van de dag goed aan. We hadden een goede balans in de droge omstandigheden. Alles werkte prima, ook in de regen. Het was een goede dag, daar ben ik blij mee."

Ook op zaterdag is er rond de kwalificatie een kleine kans op regen, maar Verstappen houdt het liever droog: "Ik heb maar één snelle ronde op de natte baan gedaan, maar dat voelde goed. Laten we het afwachten. Onze auto presteerde prima in alle omstandigheden, maar hopelijk is het droog."

In de podcast F1 aan tafel blikken we vooruit op de Grand Prix van Hongarije:

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden